Menu Restoran & Katering resepi Melayu, beriani, masakan kampung & barat, enak dan lazat

Tuesday

Menu masakan Melayu Sedap2 di IOI Boulevard Puchong, di restoran hawa dingin atau katering ke rumah atau pejabat.

Restoran Melayu, JM Bariani House Puchong telah menambah menu dari Beriani JM yang terkenal kelazatan kepada menu makanan Melayu dan Barat yang dipuji oleh pelanggan sebagai sedap. Terletak di IOI Boulevard, pelanggan2 datang dari kawasan berdekatan iaitu Kajang, Bangi Putrajaya, Serdang, Nilai, Puchong dan Cheras, mahupun dari Kuala Lumpur (KL) Shah Alam, Seremban, Kelang, Ampang dan Subang.
Perkhidmatan katering (food catering) dibuat keseluruh KL/Lembah Kelang, dari katering di rumah atau di pejabat, dari katering 'informal' saperti Open House hari Raya atau katering kepada VIP & VVIP di majlis formal. Tetamu2 katering menyatakan puas-hati mereka dan memberi kepujian kepada tuan rumah atas keenakkan makanan JM.


( sila klik gambar)Menu Makanan Melayu (mee bandung, Laksa Johor, Tauhu Bakar) dan masakan Cina sebagai Menu Katering untuk majlis kecil atau sederhana besarnya, saperti kenduri, majlis pertunangan, cukur rambut, perhimpunan keluarga atau katering makanan untuk 'meeting' atau majlis formal di pejabat swasta atau kerajaan.Sebagai Restoran Melayu yang pentingkan qualiti, setiap menu diselidik-kaji supaya sedap, rasa 'authentic' Kampung atau rasa lazat menandingi 'Fine dining' dengan harga yang sangat berpatutan dan boleh dikunjungi oleh keluarga yang berpendapatan biasa.

Harga beriani berlauk dari RM12-RM14 sepinggan memang berpatutan, kelazatan rasa nya 'consistant' setiap hari oleh kawalan mutu yang tinggi. JM Bariani House Puchong telah menjadi tempat perbincangan atau keraian perniagaan. Malah setiap warga berketurunan Melayu, Cina atau India memberi kepujian terhadap makanan dan suasana restoran ini.


Hanya di JM Bariani House terdapat 'expanded' menu masakan Melayu dan Malaysia saperti Mee Goreng Kampung & Mee Mamak, Mee Udon lada hitam, nasi goreng kampung, bihun goreng dan lain2. Walaupun harga rendah, masakan mee, bihun & nasi goreng ini dimasukkan udang/sotong/telur lebih dari biasa dan menggunakan bahan2 sah halal dan resepi istimewa untuk menyerlahkan kelazatan.


Makanan Barat beresepikan ramuan terbaik saperti 'fine dining' adalah kesukaan ramai pelanggan yang selalunya terkejut kerana sedap rasanya. JM memberi perhatian yg tinggi terhadap kualiti makanan, malah pelanggan dari negara Barat member kepujian terhadap makanan di sini.


Sila lah berkunjung ke restoran JM Puchong untuk menikmati makanan enak bersama keluarga atau meraikan pelanggan2 perniagaan anda. Kami dapati purata, pelanggan berada di restoran ini lebih lama dari biasa kerana sofa & hawa dingin memberi keselesaan kepada setiap pelanggan walaupun yang berusia emas atau kanak2 kecil.
Menu katering termasuk Beriani, nasi putih, nasi minyak, nasi Arab termasuk lauk pauk Melayu saperti gulai & kari, dan masakan kampung yang telah pun mendapat kepujian dari pelanggan buffet Ramadhan baru2 ini.
Katering rumah terbuka Raya masih dibuka lagi.
Kepada yang inginkan khidmat katering, boleh berhubung tel: 03 80767269 atau email: jmboulevardpuchong@gmail.com

Subscribe to updates
Search Engine Submission - AddMe
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!

1 comment:

  1. INSYA ALLAH JIKA BERKUNJUNG KE SEMANANJUNG KITA AKAN SINGGAH KE RESTORAN ANDA NANTI

    ReplyDelete

 
# Contact info submission url: jmbangi-menu.blogspot.com site_owner: rahim address1: 10&11 Jalan PB2A Seksyen 9 city: Bandar Baru Bangi state: Selangor country: Malaysia postal_code: 43650 phone_number: 60122005681 display_email: jmbangi@gmail.com site_name: Blogspot site_description: tempat makan restoran melayu sedap berhawa dingin di bangi kajang serdang putrajaya cyberjaya nilai kuala lumpur selangor